Да,осигурена съм,аз до сега взимах пари от НОИ,но сега това че замразяваме дейността ме притесняваше,благодаря много за отзивчивостта.
 извинявам се ,но не разбрах ,ще плащам ли 130 лв осигуровки като съдружник
да ,аз ще си ги внасям,но въпреки това ще ми изплащат ли болнични
Здравейте,

Много пъти съм получавала съвети от Вас,ще ви бъда благодарна ,ако и сега ми помогнете.Съдружник съм в ООД,заедно с мъжа ми ,но от два месеца съм в болничен,поради заплашващ аборт.На 03,11,2015 излизам в 45-дневен преди раждане.Интересуваме,ако в момента замразим дейността на фирмата ни ще получавам ли болнични до 45 -дневния? А след това?
При всички положения дейността ще се замрази,какво да правя аз ,за да взимам майчинство?
Здравейте,

Публикувам за втори път тема тук,извинявам се предварително,ако не е в подходящия раздел.
Питането ми е следното:
Управител и собственик съм на ЕООД.Имам магазин и назначен продавач-консултант.
На 03.11.2015 излизам в 45 дневен болничен за бременност и раждане,мислех до тогава да работя,но се налага да излеза по-рано в болничен.
Въпросът и дилемата ми съответно е:
За да съм в болничен трябва да имам управител.Мога ли да назнача съпруга си на 4 часов договор при условие,че той работи в друга фирма и го осигуряват на 8 часа.Ако го назнача ,по колко ще плащам осигуровки за него? След като няма да работя във фирмата,но се водя собственик ще имам ли право на обезщетение от НОИ,което после да не искат да им връщам ?

Това е единия вариант,другият е да преобразувам ЕООД в ООД, и да станем съдружници с мъжа ми,но пък това ,което ме спира там е хамалогията на всички документи.
Моля ви за съвет кой вариант да избера и кой е най-изгоден в моя случай?
пс имам счетоводител,допитала съм се до него ,но не съм доволна от доводите.

Благодаря предварително
Разбрах,благодаря.А ако прекратя дейност за тези две години в майчинство,т.е имам си фирмата,но никой не работи в нея и няма търговска дейност,ще взимам ли пак майчинство?
Благодаря макар и късно се включвам.

Имам и друго питане ,назначих човек ,който да работи в магазина ми-не е управител,все още съм си аз.Имам ли право да излизам в болничен за по 5-10 дена с прекъсване?В смисъл в тези дни,които ме няма ще назначавам ли пак управител?
Здравейте,

Управител и собственик съм на ЕООД ,в което работя сама,излизам в майчинство на 03,11,2015 и имам следните въпроси,ще се радвам,ако някой ми отговори:
1.Кога трябва да назнача прокурист? Мога ли да упълномощя мъжа ми с нотариално пълномощно да ме представлява,при условие,че той работи другаде?
2.Ако замразя дейността и не работя след 45 дневния ще взимам ли обезщетение и до кога?